15 Kasım 2009 Pazar

15 Bin Kişi Domuz Gribi Aşısı Oldu !

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi aşısının ilk gün 15 bin kişiye yapıldığını ve 15 kişiden şu ana kadar önemli bir yan etkiye rastlamadıklarını açıkladı.
Yapılan yazılı açıklamada domuz gribi aşı kampanyasına bugün tüm illerdeki sağlık görevlileri , hacı adayları ve hacca gidecek görevlilere aşılanması şeklinde devam edeceği belirtildi.İlk gün 15 bin kişiye aşı yapıldığını söyleyen açıklama da ““Aşıya bağlı olabilecek muhtemel yan etkiler yakından izlenmekte olup şu ana kadar aşıya bağlı ciddi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Aşı sonrası bir sağlık personelinde anafilaksi (şok) geliştiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen personel halen görevinin başındadır” denildi. Sağlık Bakanlığı, domuz gribi aşısının ilk gün 15 bin kişiye yapıldığını ve 15 kişiden şu ana kadar önemli bir yan etkiye rastlamadıklarını açıkladı.
Yapılan yazılı açıklamada domuz gribi aşı kampanyasına bugün tüm illerdeki sağlık görevlileri , hacı adayları ve hacca gidecek görevlilere aşılanması şeklinde devam edeceği belirtildi.İlk gün 15 bin kişiye aşı yapıldığını söyleyen açıklama da ““Aşıya bağlı olabilecek muhtemel yan etkiler yakından izlenmekte olup şu ana kadar aşıya bağlı ciddi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Aşı sonrası bir sağlık personelinde anafilaksi (şok) geliştiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen personel halen görevinin başındadır” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder